• Jan Bouwhuis

Kindercorso mikt weer op 100 kinderen

TIEL Het Fruitcorso beleeft op 19 april zijn feestelijke jaarlijkse aftrap in schouwburg Agnietenhof in Tiel, maar dat betekent ook dat het Kindercorso van start gaat. De commissie Kindercorso haalt alles uit de kast om ook nu weer ongeveer 100 kinderen mee te laten lopen in de stoet. Zo worden er flyers gemaakt en uitgedeeld op scholen.

Het Kindercorso is al jaren niet meer weg te denken uit de corsostoet van grote wagens en jeugdwagens. Kinderen in de basisschoolleeftijd (tot en met 12 jaar) hebben elk jaar zichtbaar plezier in het meelopen met zelf versierde karretjes, fietsen en kleine en grotere kunstwerken.

Meedoen kan individueel maar ook in een groep. Deelnemen kost 5 euro en bij betaling op de plakdag krijgen kinderen meteen een corso T-shirt.

De jeugd wordt geholpen, want er zijn ophaaldagen van producten. En op zaterdag 26 mei is er zelfs een speciale Kindercorsoschool in de kindercorsohal aan de Papesteeg in Tiel (13.00-14.30 uur). Ook ouders/verzorgers zijn dan welkom. Graag aanmelden via kindercorso@fruitcorso.nl

Commissielid Kindercorso Susanne Dix hoopt weer het getal van 100 kinderen te halen: ,,Het enthousiasme is altijd groot. Maar we merken ook dat kinderen het steeds drukker hebben. Toch hopen we dat ze tijd vinden om mee te doen. Het is elk jaar weer een groot feest.'' Opgeven via formulier op site: www.fruitcorso.nl

Het Fruitcorso vindt plaats op zaterdag 15 september. De kunstwerken van het Kindercorso zijn daarna en ook nog op zondag en maandag te zien op het tentoonstellingsterrein.