• Spark of Sanity

    Jasper Geelen

Kick-Off Parel van de Betuwe 2019

CULEMBORG De regionale bandwedstrijd De Parel van de Betuwe gaat vrijdag 15 februari van start. In de vooravond zijn er drie workshops voor de deelnemers van dit jaar. Hierna gaan de deuren van De Gelderlandfabriek in Culemborg open voor publiek en kunnen zij samen met de deelnemers genieten van een muzikale avond, welke wordt geopend door Spark of Sanity (winnaar Parel 2018), gevolgd door een optreden van de band PEER.

Zaltbommelse rockband Spark of Sanity bestaat uit Nick op drums, Bjorn op basgitaar, Robin op gitaar en Laurens op gitaar en zang. Door de tijd heen hebben ze veel verschillende stijlen gespeeld. Door het spelen van muziek uiteenlopend van akoestische ballades tot stevige hardrock hebben ze uiteindelijk hun eigen geluid gevonden. Ze laten zich inspireren door Britse pop-rock en het ruigere Amerikaanse geluid. In 2018 won de band de Parel van de Betuwe. Het winnen van de Parel heeft ervoor gezorgd dat de band heeft gespeeld op Appelpop en festival Botte Bijl.

PEER Sinds 2014 broeit er iets in het anders zo rustige Middelburg, de thuisbasis van PEER. Dit viertal brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop. Al kort na de oprichting sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan er onder meer shows op Concert At Sea op het programma. De nieuwste single Carousel vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die niet mét en niet zónder elkaar kunnen. Met Carousel kondigt de band tevens hun debuutalbum aan, dat volgend jaar verschijnt. Met dit album is PEER klaar voor het grote publiek.

De deuren van De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 in Culemborg, gaan voor het publiek open om 20:30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop aan de deur.

DE PAREL VAN DE BETUWE De Parel van de Betuwe is de jaarlijkse wedstrijd voor muzikaal talent uit de Betuwe. Alle deelnemers van deze editie zijn uitgenodigd om deze twee optredens bij te wonen. Voorafgaand aan de optredens krijgen de bands drie workshops aangeboden waar zij een stoomcursus krijgen over diverse relevante aspecten binnen de muziekindustrie.

De voorrondes van de Parel van de Betuwe vinden plaats op vrijdag 8 maart in de Beurs te Tiel en zaterdag 9 maart in Het Heerenlogement in Beusichem. De finale zal zijn op zaterdag 13 april in Zinder Podium te Tiel.

Info: www.parelvandebetuwe.nl