• Foto Rias Immink

    Rias Immink

Keeper Jan Schimmel: 'We gaan de strijd volop aan'

LIENDEN Zes spelers uit onze regio van FC Lienden en TEC debuteren komend seizoen in de tweede divisie. Ook de trainers Hans Kraay en Frits van den Berk wonen in de Betuwe. De komende tijd introduceren wij hen in ons blad. Als tweede Jan Schimmel van FC Lienden uit Kapel-Avezaath.

Jan Schimmel

Jan Schimmel (24) van FC Lienden is de tweede speler, die we introduceren als regionaal debutant in de nieuw gevormde Tweede Divisie. De doelman verheugt zich op deze competitie vooral door het grote aantal wedstrijden tegen sterke tegenstanders.

De keeper begint aan zijn vierde seizoen in Lienden. Spijt van zijn overgang van TEC naar FC Lienden heeft hij nooit gehad. ,,Ik kon op dat moment ook naar RKC, maar zou daar naar alle waarschijnlijkheid geen eerste doelman worden. Keeperstrainer Ed de Goeij adviseerde me om naar een top amateur club te gaan. Toen Lienden zich meldde was de keus niet meer moeilijk."

Bij FC Lienden beleefde Schimmel twee fantastische laatste jaren. Tot twee keer toe liet de ploeg zich huldigen tot kampioen van de topklasse. Het eerste jaar gevolgd door het algeheel amateurkampioenschap.

,,Jammer dat we het laatste jaar van het bestaan van de topklasse geen algeheel kampioen zijn geworden. We hadden zeker kans tegen Excelsior Maassluis, maar misten net wat geluk. Het seizoen was er niet minder mooi om. Defensief waren we ijzersterk met maar achttien tegendoelpunten. We hielden ook zestien keer de nul. Na een matige start eindigden we net een punt boven TEC als kampioen. Dus dat was letterlijk eind goed al goed."

Inmiddels liep Schimmel ook stage bij FC Utrecht. ,,Ik heb er vrijwel wekelijks een training meegedaan en er enorm veel opgestoken. De laatste maanden ben ik daar afgehaakt, toen ging de aandacht uit naar de promotie naar de Tweede Divisie en de titel voor FC Lienden. Het was wel een schitterende ervaring."

Of hij nog eens de stap zal zetten naar een hogere afdeling weet de doelman nog niet. ,,Ik zit nu op een kruispunt waar ik moet gaan kiezen. Als ik een aantrekkelijk aanbod krijg dan sluit ik niet uit dat ik die stap ga maken. Op dit moment is dat nog niet aan de orde."

De Tweede Divisie is vooralsnog een uitdaging genoeg. ,,Een prachtige competitie. Ik hoop dat dit ook veel publiek zal opleveren. Daar doe je het als speler toch ook voor. Zeker bij de regionale derby's verwacht ik grote belangstelling. Zoals de wedstrijden tegen GVVV, TEC, De Treffers en Spakenburg."

Ook de terugkeer van trainer Hans Kraay op de Abdijhof ziet Schimmel als een positieve ontwikkeling. ,,Bij Kraay gebeurt er altijd wat. Hij is langs de lijn een imponerende verschijning, die absoluut zal bijdragen aan de sfeer rond het veld."

Dat FC Lienden zich kan handhaven in de Tweede Divisie weet Schimmel zeker. ,,We hebben een prima selectie. We gaan de strijd volop aan."