• Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest

Karmac servicepunt voor iedereen

BUREN Buren is een nieuw bibliotheekpunt in zorgcentrum Oranjehof rijker. Het is een servicepunt waar iedere bewoner van Buren welkom is. Reserveren is zo gepiept en boeken ophalen kan in zorgcentrum Oranjehof. Jong en oud zijn welkom om hier hun informatie te halen, honger naar leesvoer te stillen of gewoon een gezellig boek te halen. Verhalenverteller Eric Borrias sloot het officiële gedeelte op zijn manier af.

Algemeen manager Theo Dorleijers van Karmac Bibliotheek overhandigde wethouder Annie Benschop als eerste de door haar gereserveerde boeken. Hij benadrukt dat het servicepunt werkt als een verborgen bibliotheek. Er staan geen boeken, met uitzondering van reserveringen en boeken die net zijn ingeleverd. Leden kunnen hun boeken reserveren op www.karmacbibliotheek.nl. Het is een collectie van meer dan 125.000 boeken. Wie in Oranjehof zelf boeken wil regelen, kan gebruikmaken van de publieksPC die daar staat.Voor Karmac is het de tweede vestiging in de gemeente Buren, in Lienden is een fysieke bibliotheek gevestigd in het Kultuurhus.

Annie: ,,In Buren is het op en top zelfbediening en alles gaat op basis van vertrouwen.'' Samen met Dorleijers benadrukt ze dat het reserveren gratis is, iedereen er tussen 9 en 21 uur gebruik van kan maken en voorlopig op dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur, woensdag van 10.30 tot 11.30 uur en op vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur een medewerkster aanwezig is om de gang van zaken uit te leggen en pasjes uit te geven.

Raadslid en vrijwilliger Jacolien van Zuthphen (D66) was ook bij de opening aanwezig en zij neemt samen met de vrijwilligers van het Huis van de Buurt onder leiding van Carolien van Gessel de honneurs waar bij vragen en opmerkingen.Naast de bibliotheek in Lienden en het servicepunt in Buren is de gemeente ook op zoek naar locaties in Beusichem en Maurik.