• Staatsbosbeheer/ Saskia Linssen
  • Staatsbosbeheer/ Saskia Linssen
  • Staatsbosbeheer/ Saskia Linssen

Kaarsjeswandeling op landgoed Soelen

ZOELEN Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er volop activiteiten in het donker. Staatsbosbeheer houdt zaterdag 29 oktober een kaarsjeswandeling op landgoed Soelen in Zoelen.

Staatsbosbeheer heeft een wandelroute van 2,4 km door het bos verlicht met kaarsjes. De zintuigen zullen de omgeving anders gaan waarnemen en wellicht zijn er nachtdieren die zich laten zien of horen. Ook voor de allerkleinsten is dit een mooie ervaring.

Tijdens de wandeling serveert Herberg De Zoelensche Brug zelf gebrouwen bier, warme chocomel, bierbrood en boterkoek. Rond het kampvuur kunnen de wandelaars genieten van de sfeer.

De kaarsjes langs de route geven voldoende licht om de weg in het bos te vinden. Maar wie tijdens de wandeling toch iets meer licht bij zich wil hebben, mag een lampionnetje meenemen. Zaklantaarns en telefoonverlichting zijn niet toegestaan tijdens de wandeling.

De wandeling op zaterdag 29 oktober is geschikt voor alle leeftijden. Men kan op eigen gelegenheid vertrekken tussen 18.30 en 19.30 uur. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. De route is begaanbaar met kinderwagen en rolstoel. Honden zijn niet toegestaan. Parkeren kan op de parkeerplaatsen aan de Kerkstraat en Uiterdijk te Zoelen. De startlocatie en de parkeerlocaties zijn met borden aangegeven. De kaarsjeswandeling en het parkeren zijn beiden gratis.

Aanmelden is niet nodig. Info: s.linssen@staatsbosbeheer.nl