Jury 'Heel de Betuwe bakt… appeltaart' bekend

OMMEREN De jury van de appeltaartwedstrijd tijdens de Betuwe Oogstdag op 10 september is bekend. Het zijn Gerdi van Seijda, bekend amateurbakker uit Lienden, topkok Niels Minkman van het Oude Gemeentehuis in Rhenen en Huib Kwint, de maker van de Gruunse appeltaarten (zie foto).

Jeugd (t/m 12 jaar) en volwassenen kunnen zich nog aanmelden voor dit evenement dat bij Natuurlijk GRUUN in Ommeren wordt gehouden, in samenwerking met Prima voor Elkaar en het Heemkundig Museum. De winnaar bij de jeugd krijgt vier toegangskaarten voor de Efteling en een maand gratis schoolfruit voor zijn/haar basisschool. De eerste prijs bij de volwassenen is een luxe keukenmachine. Aanmelden kan in de winkel of via natuurlijkgruun.nl.

Tijdens de Betuwe Oogstdag zijn er onder andere plukdemonstraties, vele kraampjes, oude ambachten, een zeemanskoor, springkussen, proeverijtjes en een imker. Prima voor Elkaar deelt gratis toegangskaarten uit voor het Heemkundig Museum. Deze dag, die in het teken staat van de start van het plukseizoen, is van 11.00 tot 17.00 uur.