• Bibliotheek Rivierenland
  • Bibliotheek Rivierenland

Jil van der Vlerk voorleeskampioen regio Tiel

TIEL Op woensdag 21 februari kwamen twaalf voorleeskampioenen uit de regio Tiel bij Bibliotheek Rivierenland in cultuurcentrum Zinder bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Jil van der Vlerk van basisschool De Achtbaan uit Tiel tot kampioen van de regio.

De 11-jarige Jil las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Tom Piekepol en de Schat van Kartoni van Tosca Menten. De jury was unaniem in haar oordeel en prijsde Jil om haar prettige tempo en de cliffhanger dat in het fragment zat dat zij had uitgezocht. De twaalf kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in de Bibliotheek voor de titel van regiokampioen.

HALVE FINALE Met haar winst heeft Jil zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 14 maart, die eveneens plaatsvindt in Zinder. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes tot acht regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

LANDELIJKE FINALE Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op 23 mei. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.