• Neeltje van Triest

Jan van Rijswijk draagt stokje Gemeentebelangen over

MAURIK Tijdens de raadsvergadering heeft Jan van Rijswijk zijn afscheid als fractievoorzitter van Gemeentebelangen Buren aangekondigd. Jerri van Zetten volgt hem op.

Jan van Rijswijk is zes jaar lang fractievoorzitter geweest. In de gemeenteraadsvergadering van 1 maart gaf hij aan dit met veel plezier te hebben gedaan. Ook noemde hij enkele hoogte- en dieptepunten tijdens deze periode. Daarnaast lichtte hij de keuze van de fractie voor Jerri van Zetten als opvolger toe. Jan van Rijswijk: ,,Het is tijd om het stokje over te dragen aan de jongere generatie."

Nieuwe fractievoorzitter Jerri van Zetten: ,,We zijn Jan heel dankbaar voor alles wat hij voor onze partij heeft gedaan. Onder zijn fractievoorzitterschap zijn we van 2 zetels naar 4 zetels gegroeid. Jan is een stabiele factor in onze fractie die zich steeds keihard heeft ingezet voor de inwoners. En ik weet zeker dat hij dat zal blijven doen. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en ben dankbaar voor het vertrouwen van de fractie. Ik zal mijn uiterste best doen deze fractie goed voor te zitten. Er komen heel wat uitdagingen aan en de inwoners mogen van ons verwachten dat wij er voor hen zijn.''

Jan van Rijswijk blijft wel lid van de gemeenteraad van Buren.