• Hans Anderson

Jack Wouterse met 'De Laatste' in Schouwburg Agnietenhof Tiel

TIEL Jack Wouterse: filmacteur, circusartiest, theateracteur, filmmaker en graag geziene gast in populaire televisieseries. Op vrijdag 4 januari komt de veelzijdige Wouterse eindelijk weer naar Tiel. Hij staat dan in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof met 'De Laatste'; een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Jack Wouterse laat zich met zijn voorstelling 'De Laatste' in zijn ziel kijken: verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen. In het stuk doet hij vrijwel alles zelf: ,,Zelf schrijven, zelf decor maken, alles zelf, de hele mik. Dat heb ik altijd willen doen. Nog eenmaal alles uit de kast," aldus Wouterse.

Ooit begon hij als eenzaam circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis via het theater, filmdoek en de beeldbuis, alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met grote overgave en humor zijn verhaal wat nog verteld moet worden. We worden meegenomen in zijn zwanenzang, zijn erfenis voor ons, het publiek waar hij altijd van heeft gehouden.

Jack Wouterse – 'De Laatste' | vrijdag 4 januari 20.00 uur | Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof | Meer informatie en tickets: www.agnietenhof.nl of kassa Agnietenhof: 0344 673 500 (Sint Agnietenstraat 2, Tiel) | Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de balie in Zinder (Rechtbankstraat , Tiel, alleen PIN).