• www.sebastienmauroy.com

Inwoners van Ingen krijgen een Dorpsauto

INGEN In Ingen start per 10 april de proef met de Dorpsauto Ingen. Een gezinsauto is dan als deelauto voor inwoners beschikbaar. De Dorpsauto komt er door de inzet van vrijwilligers en Dorpshuis In de Gaarden met steun van Provincie Gelderland.

Per 10 april beschikt Ingen over een deelauto om bewoners een extra vervoersmogelijkheid te bieden. De auto is per uur te gebruiken. Het project is voorbereid met de gemeente, vrijwilligers, signaleringsgroep Ingen Leeft en Dorpshuis In de Gaard. De initiatiefnemers hebben speciaal gelet op de vraag vanuit inwoners. Die hadden in 2018 al aangegeven een multifunctionelegezinsauto te willen. Het wordt een Hybride Toyota Auris.

TARIEF EN MOGELIJKHEDEN Mensen met een rijbewijs kunnen de auto individueel gebruiken. Dit kan al per uur. De kosten voor de Dorpsauto zijn normaal € 4,50 per uur, met een maximum van € 45, - per dag. Daar bovenop komt nog € 0,25 per km. Als introductie geldt tot 1 juli 2019 een uurtarief van € 2,50 en € 0,20 per km. Dat is inclusief brandstofkosten. De Toyota Auris is een automaat en ook hybride, dus erg zuinig. Registratie voor deelname aan de Dorpsauto is gratis en kan ook per email bij ingen@mijndorpsauto.nl. Het reserveren van de auto gebeurt in een online agenda of per telefoon. Tanken is met een tankpas. Een beheerder zorgt ervoor dat de auto netjes blijft.

Samen met partners zal de auto met chauffeur ook ingezet worden om op regelmatige basis met ouderen te gaan winkelen in Tiel of Rhenen of om een uitje te maken. Dat kan een mooi museum zijn op de Veluwe of naar de tuinen van Appeltern. Door het delen van de kosten is het betaalbaar voor ieder. Flexibiliteit is een groot voordeel. De gemeente Buren werkt aan verschillende alternatieven voor haalbaar en betaalbaar vervoer. Naast het Automobiel is er nu ook Dorpsauto Ingen. Verder kunnen inwoners gebruik maken van regiotaxi Versis, Valys of de buurtbus van Arriva. De inwoner kiest wat het beste bij hem past.

Namens de gemeente opent wethouder Daan Russchen het project op 10 april om 15.00 uur bij het Dorpshuis In de Gaard Dr. A.R. Holplein 13-15 in Ingen.