• Esther Coumans

Inwoners binnenstad krijgen kraskaart voor parkeren

Tiel Woensdag is een belangrijke avond voor de gemeenteraad. De omstreden regeling betaald parkeren staat op de agenda. Het wordt een avond waar niet iedereen tevreden is met de uitslag.

De raad heeft in 2010 besloten dat de eindtijd van het betaald parkeren na opening van parkeergarage Westluidense Poort wordt verlengd naar 22.00 uur in de avond. Robert van Galen van OD16 noemt het voorstel complex. ,,We kijken terug en vooruit. We moeten Tiel laten wennen aan de parkeergarage en tegelijk de kosten terugverdienen door betaald parkeren in de avond zoals in 2010 bedacht", zegt hij. Het amendement dat hij voorstelt, kan niet rekenen op veel steun.

Kraskaart Na discussie in de commissie eerder deze maand is de gemeente om de tafel gegaan met de inwoners van de binnenstad.  Voor bewoners komt er nu een kraskaart en dankzij een motie krijgen mantelzorgers mogelijk een parkeerontheffing. 1302 huishoudens in de binnenstad krijgen in de beginperiode een set van tien kraskaarten gratis thuisgestuurd. Die zijn niet te gebruiken op de terreinen Oude Haven, Poort van Santwyck, Burense Poort en de parkeergarage Westluidense Poort. Gerard Volmer van de Tielse Binnenstad Vereniging geeft aan dat hij tevreden is met deze oplossing.