• Esther Coumans

Inloopavond bouwplannen Echteldsedijk / Nachtegaallaan

TIEL KlokGroep en Witte werken, in samenspraak met de gemeente, aan woningbouwplannen voor het stuk grond aan de Echteldsedijk / Nachtegaallaan. Zij willen de bewoners informeren over de plannen via een inloopavond. De inloopavond is donderdag 12 juli in basisschool De Achtbaan, Meeslaan 23. Tussen 18.30 en 20.30 uur kunnen belangstellenden binnen komen lopen. Er is geen centrale presentatie.

Voor de invulling van de locatie Echteldsedijk/Nachtegaallaan hebben ze een 'praatplan' gemaakt. Op de inloopavond kunnen de bewoners dat praatplan zien. Er zijn meerdere spreektafels. De medewerkers staan de belangstellenden graag te woord: over het plan zelf en over de invloed ervan op verkeer en parkeren, natuur en water. Ook medewerkers van de gemeente zijn aanwezig.

Omdat het vlak voor de schoolvakantie is, kunnen mogelijk niet alle bewoners naar de inloopavond komen. Daarom organiseren ze deze bijeenkomst na de zomervakantie, rond september/oktober, nog een keer.

Na de inloopavonden en na de onderzoeken (o.a. verkeer, natuur en water) ontvangt de gemeente de resultaten hiervan. De gemeente toetst of de nieuwbouw voldoet aan wet- en regelgeving. Daarna neemt de gemeente een besluit over de herziening van het bestemmingsplan. Een herziening van het bestemmingsplan is nodig om op de locatie te kunnen bouwen. Het besluit over de herziening van het bestemmingsplan maakt de gemeente bekend in de openbare mededelingen.