• Esther Coumans

Ingezonden Zinder

TIEL Twee ingezonden reacties op de column van Jan Beijer van afgelopen week.

Ook ik heb niks met de naam Zinder voor het Cultuurgebouw. Hadden ze daar een bureau- expertise voor nodig? Ooit gedacht aan de Tielse mensen namen laten bedenken? Een gemiste kans en bovendien veel goedkoper.

Als gastvrouw in de bibliotheek moet ik straks gaan werken in het nieuwe gebouw. Van binnen zal het vast prachtig worden, maar oh die buitenkant, dit ontwerp past toch helemaal niet binnen dit Waalgebied, nota bene met het prachtige historische Rechtbankgebouw er tegenover.

Tielenaren geven vaak bijnamen aan gebouwen, wat zal de bijnaam worden voor het Cultuurgebouw Zinder? De mijne is alvast "de Gouwe".

Hansje Zellenrath

Bij het naderen van het nieuw gebouw aan de Westluidense Poort, dat nu dus de naam Zinder heeft gekregen, meen ik in een eerste vluchtige blik te zien dat de fraaie gevelpanelen de vorm van gouden Eurotekens aannemen. Bij een tweede blik op het gebouw moet ik sterk denken aan het grote gebouw wat er eerst stond van het gasbedrijf wat met wat aanpassingen geschikt was geweest om de Bieb, de Plantage en Het Klooster te huisvesten, eventueel in combinatie met het oude postkantoor wat elders in Tiel nog steeds leeg staat te wezen. Bij dat Gasbedrijf gebouw was ook aardig wat parkeerruimte, dus de Parkeergarage was ook niet nodig geweest. Al met al had het ook niet zo Zinderend veel hoeven te kosten in ons mooie Tielse stadje aan de Waal!

ZINDER? Tiel had Zónder gekund!!

Willem Vizee - Tiel.