Houtdag in Plantsoen Buren

BUREN De plantsoengroep van BV Buren houdt in samenwerking met de Hoogstambrigade, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Jong Nederland een Houtdag op zaterdag 21 maart in het Plantsoen Buren. De Houtdag is een leuke middag voor jong en oud met rondleidingen in het plantsoen, houtkunst en knutsel-activiteiten. Op deze dag kunnen inwoners van Buren zien wat er tot nu toe door de vrijwilligers samen met de gemeente in het Plantsoen is gedaan. Om 13.00 uur vindt de opening plaats. Wethouder Sander van Alfen neemt het eerste exemplaar van de ecologiebrochure 'Van blauwe cichorei tot oranjetipje' in ontvangst. Kunstenaar Jos Bregman geeft een bijzonder optreden. Ook is er kettingzaagkunst door Anton Klijnsmit. Een landschapsarchitect en de Ecologiegroep geven rondleidingen door het Plantsoen. Kinderen maken een vogelhuis of bijenhotel. De Houtdag duurt van 13.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk.

Met een deel van het gekapte hout uit het Plantsoen maken kunstenaars mooie dingen. Zo maakt kunstenaar Bregman op bestelling producten uit een es, paardenkastanje, eik of acacia. Kunstenaar Anton Klijnsmit maakt van een boom een beeld. Er zijn boomstammetjes beschikbaar om thuis een eigen houten beeld te maken. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Zij knutselen onder andere een vogelhuis of bijenhotel. Benieuwd hoe het park er nu uit ziet? Loop dan mee met één van de rondleidingen door een landschapsarchitect en de Ecologiegroep. Ook belangstellenden kennismaken met de tennissport bij Tennisvereniging Buren in het Plantsoen.

Programma Houtdag

13.00 uur: Officiële opening en overhandiging ecologiebrochure aan wethouder van Alfen;

13.30 uur: Rondleiding door Landschapsarchitect Lucia Albers. Startpunt bij de blokhut.

14.00 uur: Kettingzaagkunst door Anton Klijnsmit;

14.30 uur: Rondleiding door Ecologiegroep. Startpunt bij de blokhut;

15.00 uur: Optreden van kunstenaar Jos Bregman;

Diverse activiteiten voor kinderen onder andere een vogelhuis maken.

Speciaal voor inwoners van de gemeente Buren heeft de werkgroep Ecologie (Levend Landschap Buren) in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de brochure 'Van blauwe cichorei tot oranjetipje' gemaakt. In de brochure staan inspirerende voorbeelden en tips om zelf met de tuin, het erf en het landschap aan de slag te gaan. Deze brochure is op de Houtdag gratis verkrijgbaar. Downloaden via www.buren.nl of www.landschapsbeheergelderland.nl.