• eigen foto

HKU afstudeerfilm TUUT van Tielse Geerte in première

TIEL Op zondag 24 juni gaat de HKU afstudeerfilm TUUT feestelijk in première in de grote zaal van de Kinepolis Jaarbeurs Bioscoop.

,,Elk jaar met Pasen komt de familie Spekhorst samen op een boerderij in Twente voor het traditionele eiertut'n. Altijd een gezellige bijeenkomst, tot het plotselinge overlijden van Opa Johan. Oma Trudi blijkt te kampen met Alzheimer, en de banden binnen de familie komen onder spanning te staan. Door de jaren heen moeten Trudi haar kinderen samen tot de juiste keuzes zien te komen."

TUUT is een korte fictiefilm gebaseerd op de persoonlijke ervaringen met Alzheimer van maakster Geerte van der Horst. Zij is opgegroeid in Tiel, en na het RSG Lingecollege is ze gaan studeren in Utrecht. Met de film zal zij in juni afstuderen van Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Met TUUT wilt ze het thema Alzheimer onder de aandacht brengen.

Voorafgaand aan de exclusieve vertoning zal Truus Vermeulen, voorzitter van Alzheimer Nederland regio Rivierenland spreken. Na de film is er een Q&A met de makers. Zowel de cast als de crew is aanwezig. Kaartjes zijn voor slechts €5,- verkrijgbaar via de website: www.tuutdefilm.nl