• Traditie Tielsche Kermiskoek

Opbrengst Tielsche Kermiskoekveiling voor Stichting behoud de Neeltje Jantje

TIEL Tijdens de Open Monumentendag, zondag 15 september, was aan wethouder Frank Groen de eer om de tweede Tielsche Kermiskoekveiling te openen. De veiling vond plaats in de bovenzaal van Bellevue.

Veilingmeester Henk Driessen heeft de XXL-koek afgeslagen op €525,- , onder toezicht van notaris Roland Kok. De hoogste bieder was de heer Peters, directeur van Peters Kantoorinrichtingen te Tiel die de koek mee naar huis nam.

De Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek houdt deze koekveiling van de eerste koek in XXL formaat. Ieder jaar wordt de opbrengst van de veiling geschonken aan een goed doel wat de hele Tielse gemeenschap ten goede komt. Dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de Stichting behoud de Neeltje Jantje, de laatst varende Waalschokker.

De Tielsche Kermiskoek staat op de inventaris van Immaterieel Erfgoed in Nederland, onderdeel van de UNESCO. Deze bijzondere zuivere honingkoek met zeven geheime kruiden is een ware lekkernij en wordt sinds 1840 gebakken bij bakkerij G. van Ooijen.