• Quicksilver Fridays

Hexagon start het nieuwe jaar met topmuziek

TIEL Op zaterdag 12 januari vanaf 22.00 uur staat de band Reddsome op het podium van Stadscafé Hexagon aan het Korenbeursplein in Tiel met een tribute aan John Mayer. Hun optredens op vele podia in Nederland heeft dan ook de naam meegekregen: "Flashback to John Mayer tour".

Reddsome is een trio geïnspireerd op de energieke blues van o.a. John Mayer, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, met een strakke ritmesectie, stevige groove en solide gitaarwerk vermengd met een Reddsomesaus maakt de band een mix van songs, hier en daar rauw en intens maar ook stijlvol en subtiel. Line up: Pascal Vermeulen (gitaar & zang), Bastiaan Bach (bas) en Wesley Gerrits (drums)

Op zondagmiddag 13 januari vanaf 15.00 uur, zoals gewend een jamsessie. Deze keer is er weer een "Freestyle jamsessie" onder leiding van Thomas Kroon (ex-Diesel).

Iedere geoefende muzikant/zanger(es) kan op het podium bijschuiven of muzikanten vervangen op het podium. Een dynamisch concert op een vriendelijk podium, waar tot onverwachte hoogten gemusiceerd wordt.

Een volledige backline, inclusief een Sonor drumstel en een Nord Stage 2 elektrische piano, staan klaar op het podium. Samen met 9 podiummonitoren en een hoogwaardige PA zorgen voor een weergaloos geluid, zowel voor muzikanten als voor het publiek.

Na de jamsessie, zoals wel meer gebeurt wordt na de jamsessie ruimte op het podium gemaakt voor bands die zich meer willen presenteren. Deze keer is de beurt aan een band uit Neder-Betuwe: "Quicksilver Fridays". De band laat dan onder andere haar nieuw uit te brengen plaat horen.

De band werd opgericht door Jan Woldberg die overigens begin jaren zeventig met de band Strang Power aan de weg timmerde in het psychedelische circuit. Deze sound hoor je terug in een mix van eigen nummers waar men naadloos schakelt van beatmuziek naar stevige rock.

Quicksilver Fridays bracht in 2016 de maxi-sigle "Lucid Dream" uit en dat smaakte naar meer. De nieuwe plaat die "Silver" gaat heten wordt dit voorjaar opgenomen in de Rodisc Studio van Rob Orlemans. Deze nieuwe single van de band kan je natuurlijk zondag horen tijdens hun optreden en daarmee heeft Stadscafé Hexagon de primeur.

Alle optredens in Stadscafé Hexagon zijngratis te bezoeken.

Info: www.hexagontiel.nl/agenda