• Neeltje van Triest

Herstel voor Ingense graven

INGEN Vorig jaar januari waaide een grote beuk op de Ingense begraafplaats om en beschadigde in een aantal graven. Nabestaanden stelden de gemeente Buren aansprakelijk. Hier werd afwijzend gereageerd en sprak over overmacht, omdat een zware windvlaag de boom had geveld. De gang naar de rechter lag open.

Na de verkiezingen bleek wethouder Gerdjan Keller bereid deze zaak te heropenen. Hij kwam samen met nabestaanden tot de conclusie dat een onafhankelijk onderzoek de aansprakelijkheid moest uitwijzen.

INSPECTEREN Keller: ,,Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat wij als gemeente toch onvoldoende onze zorgplicht hebben uitgevoerd. We hadden de boom vaker en beter moeten inspecteren. Dit betreuren wij enorm.'' Ook excuseert hij zich voor het feit dat de nabestaanden zo lang hebben moeten wachten op deze beslissing.

OPGELUCHT Nabestaanden Eef en Dirk Peters, Rini van Rijn en Willem van Dam zijn opgelucht en blij dat de graven in oorspronkelijke staat worden hersteld. Ze worden, net als alle andere gedupeerden, nauw betrokken bij het herstel van de graven. De tweede oude beuk is al eerder weggehaald. Ook deze was te onveilig om te behouden.