• CDA Gelderland

Henk Driessen lijsttrekker Waterschap Rivierenland

TIEL Op een goed bezochte ledenvergadering van het CDA Gelderland is Henk Driessen unaniem verkozen tot lijsttrekker van het Waterschap Rivierenland.

,,Ik ben vereerd om door de leden te zijn verkozen tot lijsttrekker van het waterschap Rivierenland en zo mijn ervaring voor het CDA te kunnen blijven inzetten. Er liggen grote uitdagingen voor het Waterschap Rivierenland de komende jaren. Waterveiligheid is voor onze regio van essentieel belang. De klimaatveranderingen zorgen er voor dat we daarop moeten anticiperen. Maar aan de andere kant is ook de energietransitie een grote opgave waar het waterschap een belangrijke rol in speelt. Ik kijk er uit om samen met andere CDA-kandidaten een mooi verkiezingsresultaat te bereiken en zo, nog meer mooie dingen te kunnen realiseren."

Driessen (60) jaar, was de afgelopen acht jaar wethouder in de gemeente Tiel en is al lang actief binnen het CDA. Zo was hij daarvoor 12 jaar fractievoorzitter. Naast enkele andere bestuurlijke functies is hij momenteel voorzitter van CDA afdeling Tiel.

Jeroen de Jong, die dezelfde dag gekozen werd als nieuwe voorzitter van het CDA Gelderland reageert enthousiast. ,,Met Henk Driessen kiezen we voor een ervaren bestuurder en vertrouwd gezicht in de regio. Hij heeft laten zien enorm betrokken te zijn bij de onderwerpen die het waterschap raakt. Ik ben blij dat hij zich de komende 4 jaar wil inzetten voor het CDA."

De verkiezingen voor het waterschap Rivierenland zijn gelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 20 maart 2019.