Goede opkomst Gast van de Raad

MAURIK Afgelopen dinsdag was de eerste keer dat Gast van de Raad werd georganiseerd tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Maurik. De opkomst was goed. Er waren vijf gasten aanwezig namens de BV Buren.

Na ontvangst en een korte uitleg door een aantal raadsleden en de griffier, maakten de gasten kennis met de burgemeester, wethouders en overige raadsleden. Na een toelichting door de burgemeester over hoe de besluitvorming plaatsvindt en over zijn rol, namen de gasten plaats op de publieke tribune. Na afloop was er nog gelegenheid om wat te drinken en met de raadsleden na te praten. Gast van de Raad en inwoner Martin Overheul: ,,Ik vind dit een goed initiatief. Ik kan op deze manier makkelijk met de raadsleden van alle fracties in contact komen en over verschillende onderwerpen praten."

De volgende data waarop Gast van de Raad plaatsvindt: 19 mei, 29 september en 27 oktober. Aanmelden: ejellema@buren.nl of 06-10680084. Met meerdere mensen komen is mogelijk.

Foto: vlnr: Martin Overheul, Wim van Koeverden, wethouder Lautenbach, Burgemeester De Boer, wethouder Van Alfen, Bert van Genderen, Jan Stellingwerff, Coosje Berkelbach.