• Glasvezelkabel

    VVD Buren

Glasvezel buitenaf ziet af van glasvezelcampagne in gemeente Buren

BUREN Glasvezel buitenaf heeft eerder aangekondigd de gemeente Buren van glasvezel te willen voorzien. Afgelopen week heeft zich echter een tweede partij gemeld die glasvezel wil aanleggen. Om deze reden heeft Glasvezel buitenaf besloten te stoppen met haar glasvezelcampagne. Hiermee komen de informatieavonden op 14, 15, 16 en 17 januari te vervallen en kunnen er geen glasvezelabonnementen meer afgesloten worden.

Afgelopen week heeft zich in de gemeente Buren een tweede partij gemeld die graag glasvezel wil aanleggen. Deze partij hanteert net als Glasvezel buitenaf een deelnamepercentage van 50%. Glasvezel buitenaf wil voorkomen dat bij beide partijen het percentage niet wordt gehaald waardoor de bewoners van gemeente Buren met lege handen komen te staan. Daarom is besloten om te stoppen met de glasvezelcampagne. Het is niet meer mogelijk om een glasvezelabonnement af te sluiten. Reeds afgesloten abonnementen vervallen per direct.

Van maandag 14 t/m donderdag 17 januari stonden vier informatieavonden gepland van Glasvezel buitenaf. Deze zouden plaatsvinden in Maurik, Beusichem, Buren en Lienden. De avonden gaan niet door. Bewoners worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Glasvezel buitenaf legt grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio's. Ze heeft reeds 40 glasvezelcampagnes succesvol afgesloten waardoor inmiddels 150.000 huishoudens en bedrijven toegang hebben tot snel internet via glasvezel. Info: glasvezelbuitenaf.nl.