• Theater aan de markt

Gerard Alderliefste hoofdact op Betuws cultuurfestival

BEUSICHEM Op zondag 8 september vindt de zesde editie van 'Theater aan de Markt' plaats. Een gratis cultuurfestival in de Betuwe waar muziek, cabaret en (kinder)theater samenkomen. Nederlandse, maar ook internationale artiesten komen speciaal naar Beusichem om de start van het nieuwe theaterseizoen in te luiden.

Dit jaar opent Theater aan de Markt al op zaterdagavond met de voorstelling "Eilander Jut" in de kerk van Beusichem. Een bijzonder optreden met onder andere Jan Eilander, de zanger van Trio Bier én het grote succes van vorig jaar. Voor deze voorstelling zijn nog kaartjes te koop via www.theaterheerenlogement.nl. Het programma van zondag 8 september is gratis toegankelijk.

,,Theater aan de Markt is een culturele dag voor jong en oud", vertelt programmacoördinator Tineke Holst. ,,Zo starten we zondag op het plein met de hilarische kindervoorstelling Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en sluit Gerard Alderliefste de dag muzikaal af op het hoofdpodium. Gerard Alderliefste speelt voor deze gelegenheid als uniek Trio samen met Maria Elderling (viool) en Rob Stoop (accordeon)."

JAZZLIEFHEBBERS Andere grote namen zijn de ras singer-songwriters Eric Devries en BJ Baartmans, maar ook Djurre de Haan die met zijn alter ego Awkward I aan zijn eerste theatertour begint. Voor de jazzliefhebbers komt de bigband Fascinating Rythm Orchestra helemaal uit Jacksonville om hun 20-jarige reünie te vieren. En van iets dichterbij, de Ierse Folkmuzikant David Munnely. In de zaal van het theater zelf geven cabaretiers Arjen Kleton, Dannielle Schel en Wouter Monden een try-out van hun nieuwe show.

Theater aan de Markt bestaat nu zes jaar en wordt georganiseerd door theater het Heerenlogement. ,,Daar hebben we als team al twintig jaar de ervaring en de contacten om grote namen én aanstormend talent te boeken", legt Tineke Holst uit. ,,Onze droom blijft een landelijk cultureel festival van een heel weekeinde hier in de prachtige Betuwe." Die droom is misschien helemaal niet meer zo ver weg.

EVENEMENT Theater aan de Markt is met diverse eetkraampjes, podia en vermaak voor de kinderen een compleet verzorgd evenement. Alle optredens zijn op en rondom de Markt en in het theater, het oude gemeentehuis en de kerk. Waarbij ook met slecht weer rekening is gehouden. Het festival, dat op zondag 8 september van drie uur 's middags tot zeven uur 's avonds plaatsvindt, is het begin van het nieuwe seizoen bij theater het Heerenlogement. Dat trekt met cabaret, muziek, toneel en kleinkunst al jaren ook bezoek van ver buiten Rivierenland. Het complete festival en het theaterseizoen is te zien op www.theaterheerenlogement.nl