• import

Gemeente Buren trapt Stoptober af met Fresh Air Walk

BUREN Gemeente Buren en Neder-Betuwe houden zaterdag 29 september samen met landelijke en regionale partners een Fresh Air Walk als startschot voor Stoptober.

De Fresh Air Walk voor inwoners van gemeente Buren en Neder-Betuwe start om 10 uur vanaf Health Club Juliën in Lienden. Deelnemers maken een stevige wandeling van ca. 7,5 kilometer langs de mooiste natuurplekjes in de omgeving, met een pitch-stop in de Marspolder.

Gemeenten Buren en Neder-Betuwe nodigen inwoners die willen stoppen met roken van harte uit om mee te doen aan de Fresh Air Walk. En, in het verlengde hiervan, zich aan te melden voor Stoptober. Roken is de moeilijkst te bestrijden verslaving die er is. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met factor vijf. Door de gezamenlijke aanpak biedt Stoptober een uitgelezen kans om te stoppen met roken.

ROOKVRIJE SAMENLEVING De landelijke Fresh Air Walk is een initiatief van de Stichting Nederland Rookvrij en Fitter met als doel de rookvrije samenleving te realiseren. Tientallen gemeenten en meer dan 150 organisaties hebben zich inmiddels aangemeld bij de Alliantie Nederland Rookvrij om invulling te geven aan het streven naar een rookvrije generatie in 2030 en een rookvrije samenleving.