Geheugenproblemen centraal in Parkinson Café Tiel-Rivierenland

TIEL Op maandag 26 september staan geheugenproblemen bij Parkinson centraal in het Parkinson Café in Wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroederweg 14 in Tiel. Problemen met het geheugen zijn een bekend fenomeen onder parkinsonpatiënten. Drs. T.A. Hoogendoorn zal in het Parkinson Café spreken. Zij is als neuroloog verbonden aan Ziekenhuis Rivierenland. Ze is aangesloten bij het ParkinsonNet. Als aandachtsgebied houdt ze zich onder andere bezig met geheugenstoornissen bij de ziekte van Parkinson. Het is hierover dat haar voordracht zal gaan.

Parkinson Café Tiel - Rivierenland is opgericht in samenwerking met de Parkinson Vereniging en vrijwilligers uit de regio Rivierenland. Het biedt een regelmatige, laagdrempelige, prettige ontmoetingsplek. Een gelegenheid voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme om elkaar te treffen. Maar ook hun partners, familieleden en mantelzorgers kunnen er deskundige informatie ontvangen, ervaringen uitwisselen en contact leggen met lotgenoten.

Het Parkinsoncafé is in november precies één jaar actief. Het café van 28 november zal een speciale bijeenkomst zijn. Zij is dan gewijd aan Dance for Health, een bijzondere en leuke manier om in beweging te blijven. Dat is belangrijk voor Parkinsonpatiënten.

De zaal opent om 13.30 uur. Om 14.00 uur begint de presentatie van drs. Hoogendoorn. Informatie en aanmelding: parkinsoncafetiel@gmail.com of bel/WhatsApp Ton den Hertog 06-24378007.