• Tiel, 04 mei 2016
    Dat de Giro d’Italia door Tiel komt, dat kan u niet ontgaan zijn. De stad kleurt roze. Ook vanuit Stichting 4 Stromenland is aandacht voor dit internationale wielerevenement. Speciaal hiervoor wordt een fruitmozaïek gelegd op het Kalverbos langs de Tielse stadsgracht. Een groep leggers van verschillende mozaïekgroepen zijn woensdag t/m vrijdag 6 mei aan het leggen. Een dag voor de doorkomst van de Giro op zaterdag is het fruitmozaïek klaar.
    Het mozaïek is 20 m2 groot en krijgt zijn plekje langs de brug bij het Kalverbos, de plek waar de renners in een aantal spectaculaire bochten op de pedalen moeten zien te blijven. In het mozaïek wordt Flipje op de fiets verbeeld.
    Met dit fraaie mozaïek geeft de stichting 4-Stromenland alvast een visitekaartje af voor de mozaïekenpracht die in september de stadsgrachten van Tiel zal verfraaien.
    Copyrightvrij: Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Fruitcorso verwelkomt Giro met mozaïek

TIEL Of de wielrenners van de Giro zaterdag het prachtige mozaïek aan de gracht van het Kalverbos in Tiel zien, is nog maar de vraag. Wel hopen Stichting 4-Stromenland en de gemeente Tiel dat het mozaïek met een fietsend Flipje te zien is op televisie tijdens de live-uitzending. Het Fruitcorso Tiel verwelkomt de Ronde van Italië met een 'geschenk van eigen bodem'. Normaal gesproken gaan de verenigingen in september aan de slag, ditmaal dus een paar maanden eerder.

,,Een mooi tussendoortje'', vertelt Ruud van Oort, ontwerper van de mozaïeken van Passewaaij. ,,Het ontwerp is van de gemeente, wij hebben het verder ingevuld. Het gaat heel goed.'' Voor het leggen zijn drie dagen berekend, maar waarschijnlijk is het veel eerder klaar. Een flinke prestatie van voorzitter Hans Melkert en zijn commissie, die erin geslaagd is veel leggers op de been te krijgen. Commissielid Inge van Schuppen: ,,Normaal zijn het concurrenten, nu werken ze samen. Het is heel gezellig.''

Toch mist er iets, zegt Van Oort: de kleur roze, de kleur van de Giro. ,,Maar we hebben geen roze groente en fruit. Nu hebben we rode bieten als achtergrond gebruikt. En we gaan de Italiaanse vlag er nog in verwerken.''

Met het mozaïek wil Tiel zich profileren als fruitstad van Nederland. Voor Stichting 4-Stromenland een mooi visitekaartje om het corso te promoten.

Label:

Fruitcorso