• Tiel, 19 september 2015
    Corso15. Fruitcorsowagen Buren plaats 1
    Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Fruitcorso: de kleurrijke Driedaagse van Rivierenland

TIEL Tiel maakt zich weer op voor het Fruitcorso. Op zaterdag 17 september trekken de praalwagens door de binnenstad van Tiel, in totaal zijn er 19. En ook dit jaar kan het publiek genieten van ware kunstwerken van groente en fruit. Ook zondag en maandag zijn de wagens te bewonderen langs de gracht. De kleurrijke Driedaagse is gratis toegankelijk. Maar voor de beste plekken (en uiteraard een zitplaats) is voor zaterdag een kaart op de tribune aan te raden.

In feite is het Fruitcorso, dat de 56e editie ingaat, een feest van de regio Rivierenland. In totaal doen er twaalf plaatsen mee: negen dorpen en drie steden. In de stoet rijden zowel grote wagens als jeugdwagens. Daarnaast is het kindercorso niet meer weg te denken. De jongeren stelen altijd de show met hun karretjes, fietsen en minikunstwerken. Kinderen kunnen zich nog opgeven bij de organisatie.

Het corso begint echter al op 6 september bij het leggen van de mozaïeken langs de gracht. Drie dagen lang zijn verenigingen en diverse clubs bezig om de gracht om te toveren tot een schilderij. De officiële opening van het corso is donderdag 8 september als de lichtjes langs de gracht ontstoken worden.

Natuurlijk draait het op 17, 18 en 19 september vooral om de wagens, maar er is nog veel meer. Zo is er op zowel zaterdag als zondag het Fruitcorso Foodtruckfestival in het Kalverbos. Op zondag heeft het Fruitcorsofair plaats, evenals de traditionele KTSM Corsobraderie. Daarnaast is er zondag veel cultuur met het Plantagepodium en optredens van onder meer De Boemeltjes. Het Elstars Muziek Theater geeft alvast een voorproefje van haar nieuwe musical Foxtrot. Maandag is de laatste kans om de praalwagens te zien. Op die dag treedt Fruitig Geflip(t) een aantal malen op.