• Oranje Fonds - Skyhigh TV

Frans Duijts gaat op zoek naar Maatjes

TIEL Presentator Frans Duijts gaat vanaf 10 oktober weer op zoek naar maatjes voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. In het programma Maatjes Gezocht bezoekt hij mensen die om uiteenlopende redenen wat hulp in het leven kunnen gebruiken. Kijkers kunnen zich via maatjesgezocht.nl opgeven als maatje voor iemand die ze in de uitzending hebben gezien. Vanaf 10 oktober verschijnen er iedere week twee afleveringen van Maatjes Gezocht; een regionale op Omroep Gelderland en een landelijke op het YouTube-account van het Oranje Fonds.

Maatjes Gezocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het fonds dat zich inzet voor een socialer Nederland, voert al jaren campagne om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren maatje te worden. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers en de vraag is groter dan het aanbod. In het programma laat het Oranje Fonds zien dat je je op verschillende manieren in kunt zetten als maatje. En dat het niet alleen leuk is voor de ander, maar dat je er als vrijwilliger ook veel plezier aan kunt beleven.


In Maatjes Gezocht ziet Frans dat je op allerlei manieren een verschil kunt maken in het leven van een ander. Bijvoorbeeld door samen te gaan fietsen of wandelen, door met iemand de Nederlandse taal te oefenen of gewoon samen een kopje koffie te drinken. Zo ontmoet Frans de 86-jarige Wout. Hij was bijna 60 jaar getrouwd, maar vlak voor hun jubileum overleed zijn vrouw. Sindsdien voelt Wout zich erg eenzaam en smaakt hem het eten niet meer. Hij zou daarom heel graag een maatje vinden om leuke dingen mee te doen en weer samen van het eten te genieten. Ook gaat Frans langs bij de verstandelijk beperkte Jos. Hij speelt graag accordeon op de markt, maar durft dat niet alleen. Daarom zoekt hij een maatje dat met hem mee wil.


HELPEN Frans: ,,Ik ben blij dat ik door middel van dit programma mensen kan helpen die het nodig. Het is de tweede keer dat ik deze serie maak, en de verhalen die ik hoor blijven bijzonder. Het raakt me dat mensen er soms zo alleen voor staan. Ik wens iedereen een Maatje toe in het leven en hoop dat dit programma veel mensen inspireert om zich voor een ander in te zetten."


Maatjes Gezocht is tien weken lang te zien te zien op Omroep Gelderland en op het YouTube-kanaal van het Oranje Fonds. Op Omroep Gelderland worden de regionale afleveringen van Maatjes Gezocht op zondag uitgezonden. Die aflevering verschijnt dezelfde dag ook op het YouTube-kanaal van het Oranje Fonds. Elke woensdag verschijnt op dit kanaal een nieuwe landelijke aflevering. Alle portretten uit de serie zijn eveneens terug te kijken op maatjesgezocht.nl. Op deze website kunnen kijkers zich ook opgeven als vrijwilliger. Maatjes Gezocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is geproduceerd door SkyHigh TV.


Bekijk hier de eerste aflevering van Maatjes Gezocht.