• Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest

Fontein Valentijn gaat weer spuiten

MAURIK Waterschap Rivierenland en de Avri slaan de handen ineen om de fontein bij Zorgcentrum De Valentijn weer aan het spuiten te krijgen. In 2009 is deze fontein door de Stichting Vrienden van de Valentijn aan de gemeente Buren geschonken. Dit was ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van Zorgcentrum De Valentijn.

Neeltje van Triest

@neeltjevt

De fontein bij De Valentijn is altijd leuk om naar te kijken, maar is voor de Stichting Vrienden van de Valentijn tegelijkertijd ook regelmatig een bron van ergernis. De bovengrondse stroomkabel die aan de pomp van de fontein is aangesloten werd regelmatig tijdens het maaien beschadigd. Vervolgens lag er weer lange tijd een vijver zonder fontein. Daar maken Waterschap Rivierenland en de Avri nu een eind aan.

Vandaag, woensdagochtend, zijn, als alles naar wens is verlopen, de vissen door medewerkers van het waterschap uit de vijver gevist en zorgen medewerkers van de Avri voor de aanleg van een ondergrondse stroomkabel.

Persvoorlichter Kim van Baal van Waterschap Rivierenland: ,,Het is voor ons een mooie actie in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De vijver is eigendom van de gemeente Buren. Wij zorgen voor de vissen en zetten er schotten in. De Avri legt een ondergrondse stroomkabel aan. Dit allemaal op verzoek van de Stichting Vrienden van De Valentijn.'' Ze vertelt verder dat het Waterschap Rivierenland in de toekomst wel het plan heeft om de vijver van de gemeente Buren over te nemen, maar dat dit vooralsnog niet het geval is. ,,Wij zetten nu de mensen, de middelen en onze knowhow in, het hoort echt niet tot onze reguliere bedrijfsvoering.''

Zowel voor Waterschap Rivierenland als de Avri is het een feel good project waar de gebruikers en bezoekers van De Valentijn deze zomer volop plezier aan kunnen beleven.