• Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen weer op pad

TIEL De eerste van de vijf toertochten van Flipje op wielen droeg een lenteachtig karakter. De weeromstandigheden waren daarop niet helemaal afgestemd, maar uiteindelijk bleef het bij wat regendruppels in de beginfase. Voor de rest liet de zon zich gelden.

De route leidde in de richting Ochten langs meerdere bezienswaardigheden met mooie tuinen. De terugtocht via de Waaldijk leverde prachtige landschappelijke vergezichten op. Gelijker tijd passeerde de groep meerdere weilanden, waarin de pas geboren lammertjes vrolijk ronddartelden. Een schouwspel dat een vertederende indruk maakte.

De komende tochten leiden opnieuw door delen van het fraaie Betuwse landschap. Op woensdag 17 juni staat de volgende op het programma. Het vertrektijdstip is altijd om 13.00 uur, aanduiding startplaats volgt later. Op de website www.flipjeopwielen.nl worden over de toertochten steeds berichten gepubliceerd.

Aanmelden kan via onderstaand adressen of met een e-mailbericht: Hans Mulders, De Schouw 2, 4002 GI Tiel, 06-46339978, muldershm@gmail.com of Ria Huibers, Rijswijklaan 65, 4006 GB Tiel, 0344-630936, ria.huibers68@live.nl

In totaal organiseert Flipje op wielen vijf toertochten. De eerste nu geweest, de volgende zijn op de woensdagen 17 juni, 22 juli, 19 augustus en 16 september.

Bij foto's: De stoet van scootmobielrijders vormt een fraai lint in het kleurrijke decor van de Waalbandijk bij IJzendoorn.

De groep van Flipje op wielen houdt even pauze in Ochten. Een uitstekende gelegenheid om even op ''de kiek'' te gaan.