• Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen start nuttig het nieuwe seizoen

TIEL Met een vaardigheidstraining in de mobiliteitstuin van Vrijthof voor bezitters van scootmobielen is Flipje op wielen voortvarend het nieuwe seizoen gestart.

De cursus bestond uit meerdere onderdelen. Deze waren niet alleen leerzaam voor startende scootmobielers, maar ook bedoeld om de kennis van meer gevorderden op te frissen. Er was een parcours uitgezet waarbij instructies worden gegeven over het manoeuvreren met de scootmobiel. Verder werden talrijke verkeerssituaties besproken aan de hand van een presentatie door Veilig Verkeer Nederland. Tot slot was er een korte tourrit om alles in de praktijk te toetsen. Alle deelnemers kwamen in het bezit van een diplomna.

De cursus werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en Regio Rivierenland. Wethouder Henk Driessen was persoonlijk aanwezig om de opening mee te maken.

Inmiddels heeft Flipje op wielen ook de data vastgesteld voor de toertochten in de zomermaanden. Deze zijn op de woensdagen 17 mei, 21 juni, 19 juli, 23 augustus en 20 september. In het algemeen is de vertrektijd altijd om 13.00 uur vanaf de verkeerstuin bij Vrijthof. Afwijkingen worden tijdig bekend gemaakt. Bijzonderheden zijn te vinden op de website www.flipjeopwielen.nl onder nieuws en agenda plus in de verschillende bladen.

Bij foto's: De vaardigheidstraining van Flipje op wielen in en bij Vrijthof vormde de start van het nieuwe seizoen. Er was veel interesse.

Met grote belangstelling volgen de bezitters van scootmobielen de uitleg van Veilig Verkeer met allerlei verkeerssituaties.

Wethouder Henk Driessen van de gemeente Tiel sprak de deelnemers van de vaardigheidstraining bemoedigend toe.