• Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen rijdt via Pomona

TIEL De extreme hitte van woensdag 20 juli noopte de organisatie van Flipje op wielen tot uitstel van de toertocht. Op die manier kwam ook de oversteek met de veerpont Pomona naar het land van Maas en Waal te vervallen. Dat gaat nu op woensdag 24 augustus gebeuren met een vertrek om 12.30 uur vanaf de Waalkade.

Bij de tweede kans hoopt Flipje op wielen op betere omstandigheden. Niet eerder was een vaartochtje opgenomen in het programma. De Pomona biedt daartoe de gelegenheid, hoewel het niet de eerste keer is dat Flipje op wielen koers zet naar 'de overkant'. Maar in dit geval kan een nieuwe route worden gevolgd. Het is een traject met grote afwisseling over een lengte van 22 kilometer.

De kosten voor deelname bedragen drie euro. De overtocht met de veerpont wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de stichting Oud Burgermannen- en Vrouwenhuis. Dranken en versnaperingen in de rust/pauze zijn voor eigen rekening.

Vooralsnog staat nog een laatste toertocht geprogrammeerd op woensdag 21 september. Er wordt nog bekeken in hoeverre voor de nu afgelaste tocht een nieuwe datum te vinden is. De deelnemers wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. De snelheid van de scootmobiel moet hoger zijn dan 10 km per uur.

Aanmelden: Hans Mulders, De Schouw 2, 06-46339978, muldershm@gmail.com, Ria Huibers, Rijswijklaan 65, 0344-630936, ria.huibers68@live.nl

Foto: De scootmobielbezitters genieten intens tijdens de toertochten van Flipje op wielen.