• Singel 39

    Filmdepot
  • Ganz: How I lost my Beetle

    Filmdepot

ROMKOM EN DOCUMENTAIRE BIJ LINGEFILM

22-08-2019, 21:32 | Lezersnieuws |

Komende week opent LingeFilm weer haar deuren na een lange welverdiende vakantie. We hebben er weer zin in!  De openingsfilm van het nieuwe LingeFilm-seizoen is Singel 39. Vrijdag 30 augustus om 20:30u en op zaterdag 31 augustus om 20:30u te zien in de Pluk, over de bijzondere vriendschap tussen Mo (Lies Visschedijk) en Max (Waldema Torenstra). Aan deze film is een wedstrijd gekoppeld waarover meer hieronder.

Een geheel ander genre is de documentaire Ganz: How I lost my Beetle, die draait op zondagavond 20 uur. Hierin wordt het verhaal verteld over de Joodse Joseph Ganz, ontwerper van de Volkswagen Kever.

Singel 39. Hartchirurg Monique (Loes Visschedijk) ervaart haar eigen hart op slot, net als haar relatie met een collega. Dan komt ze in contact met de homoseksuele Max (Waldemar Toorenstra). Mét kinderwens.  Genoeg ingrediënten voor allerlei verwikkelingen in deze moderne romkom. Op de zaterdagavond dat deze film draait, organiseert LingeFilm een speciale vriendinnenavond met wedstrijd. Schrijf een kort bericht over jouw vriendschap met die ene speciale vriendin en maak kans op een speciale VIP-avond met (maximaal) twee vrijkaartjes voor een film naar keuze. Wat maakt jullie vriendschap zo bijzonder? Waarom is jouw vriendin zo speciaal? Je kunt je inzending tot 30 augustus sturen naar info@lingefilm.nl

Ganz: how I lost my Beetle. in de jaren dertig van de 20e eeuw ontwierp de Joodse ingenieur Joseph Ganz de Volkswagen Beetle. Het zal geen verbazing wekken dat Ganz’ rol daarna uit de geschiedenisboekjes werd geschreven door de nazi’s. Hij werd verbannen naar Australië waar hij in 1967 stierf. Ganz krijgt letterlijk een stem in deze film wanneer hij als voice-over liefkozend spreekt over zijn “Maikäfer”.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.