Fietsverkeersexamen in Tiel

TIEL Voor de 24ste keer alweer vind deze week een fietsverkeersexamen plaats in Tiel. Op donderdag 9 juni, vroeg in de ochtend, staan 700 kinderen klaar achter het politiebureau, om dit praktijkexamen af te nemen. Het theorieexamen hebben ze er inmiddels al op zitten. Het verkeersexamen wordt georganiseerd door Thea Pas, voorzitter van de Projectgroep Minder Verkeersslachtoffers Tiel.

De organisatie is in handen van de projectgroep Minder Verkeersslachtoffers en kent een nauwe samenwerking met de politie. Deze verleent zijn medewerking door een gedeelte van de binnenparkeerplaats van het politiebureau beschikbaar te stellen voor de aankomst en het vertrek van de leerlingen.

De examen route leidt langs de volgende wegen vanaf de achterkant van het politiebureau: Begoniastraat, Scheeringlaan, Cambier van Nootenlaan, Heiligestraat, Hertog Reinanldlaan, Hertog Karellaan, Graaf Waltgerlaan, Brugstraat, Binnenmolenstraat, Achterweg, Eerste Achterstraat, St.Walburg, Kalverboos, Veemarkt, Prinses Beatrixlaan, Heiligestraat en de Violierstraat. Bij de weg op breking is het de bedoeling dat de kinderen gewoon net als de andere fietsverkeersdeelnemers een stukje gaan lopen met de fiets aan de hand om vervolgens de examen route verder te fietsen.

De route is dus beslist niet geheim, het is juist de bedoeling, dat er van tevoren door de schooljeugd geoefend wordt, het liefst onder begeleiding van een volwassene. Het organisatiecomité roept dan ook alle ouders van de groepen 7 en/of 8 van alle basisscholen op om ook een bijdrage te leveren in het praktische verkeersonderwijs. Bijvoorbeeld door op te letten dat hun kind zich echt aan de verkeersregels houdt.