• De presentatieavond in 2014 (archief).

    Via Twitter @fruitcorso

Feestelijke presentatie ontwerpen Fruitcorso

TIEL Op donderdag 7 april worden de ontwerpen gepresenteerd van het Fruitcorso in schouwburg Agnietenhof in Tiel. Evenals vorig jaar rijden er op het 56e corso dertien grote wagens en zes jeugdwagens mee.

De feestelijke presentatie van de 19 maquettes betekent de officiële aftrap van het Fruitcorso, dat zaterdag 17 september plaatsvindt. De laatste jaren heeft de bijeenkomst steeds meer het karakter gekregen van een flitsende show vol muziek, zang en filmpjes. Daarbij komen alle aspecten van het corso aan bod: de grote wagens, jeugdwagens, kindercorso, fruitmozaïeken en de diverse attracties als Fruitfair en Foodtruckfestival. Ook wordt er stilgestaan bij corsoclub Ingen, die voor de vijftigste keer meerijdt.

Tijdens de presentatie-avond kijken burgemeester Hans Beenakker van Tiel en Rian Verwoert, voorzitter Stichting 4-Stromenland, vooruit naar het komende corso. Na afloop van de bijeenkomst kunnen bezoekers in de schouwburg alle maquettes van dichtbij bewonderen. Ook kunnen er vragen aan de ontwerpers gesteld worden.

De presentatie-avond is toegankelijk voor alle belangstellenden en begint om 20.30 uur, de toegang is gratis. De deuren van de schouwburg gaan om 20.00 uur open.

Het Fruitcorso in Tiel heeft plaats op zaterdag 17 september. Bezoekers kunnen van zaterdag 17 tot en met maandag 19 september de wagens bekijken tijdens de tentoonstelling langs de grachten.

Het evenement is gratis toegankelijk, uitgezonderd de plaatsen op de tribune. Tribunekaarten zijn te verkrijgen via www.fruitcorso.nl

Het parcours leidt net zoals vorig jaar langs het centrum van de stad, met het Kalverbos als centrale punt.