• De Tielse gracht wordt in drie dagen een schilderij.

    Jan Bouwhuis
  • De Tielse gracht wordt in drie dagen een schilderij.

    Jan Bouwhuis
  • Alle lampen worden vervangen door ledlampen.

    Jan Bouwhuis

Feest van de mozaïeken begonnen

TIEL Het feest van de mozaïeken is begonnen. Drie dagen lang kleurt het talud langs de Tielse gracht steeds bonter. Ruim twintig groepen, van scholen tot sportclubs, van goede doelen tot vriendenclubs zijn druk in de weer om met groenten en fruit een kunstwerk te maken.

Titelverdediger is KTSM, die vorig jaar de felbegeerde mozaïeklegger in de wacht sleepte. De top drie wordt donderdagavond (20.00 uur) tijdens de feestelijke opening van het Fruitcorso bekend gemaakt. Voorafgaand is er een lampionnenoptocht, die om 19.30 uur vertrekt vanaf het Plein. Kinderen kunnen zich via de website nog aanmelden of mailen naar lampion@fruitcorso.nl

Hoogtepunt is altijd het ontsteken van de lichtjes door burgemeester Hans Beenakker en Laurens Verspuij, voorzitter Stichting 4-Stromenland.

Fruitcorso zet ook dit jaar weer stappen op weg naar een duurzamer corso. Dankzij inspanningen van het Productieteam is het Kalverbos verlicht door 1400 ledlampen. In totaal 1000 langs de gracht en 400 op het evenemententerrein. Verder staan er overal kliko's met de verwijzing om afval te scheiden. En dat alles onder het motto: Jij sorteert, wij recyclen.

Het Fruitcorso vindt plaats op zaterdag 21 september. Om 13.30 uur begint het middagcorso. Corso by Night met fraai verlichte wagens om 20.30 uur.