Eerste gerenoveerde woningen Molukse Wijk opgeleverd

TIEL - Woningcorporatie SCW heeft samen met de vertegenwoordiger van de Molukse gemeenschap in Tiel, Buah Hati, en de bewoners de afgelopen jaren een plan gemaakt voor vernieuwing van de Molukse Wijk in Tiel. De huidige woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Na een intensief traject, waar de bewoners en Buah Hati nauw bij betrokken waren, zijn verschillende oplossingen bedacht om de wijk te vernieuwen.

In deze eerste fase van de wijkvernieuwing die in oktober 2014 van start ging, zijn acht woningen aan de Diderik Vijghstraat, nr. 37 t/m 51 gerenoveerd. De bewoners hebben tijdelijk van een wisselwoning gebruik gemaakt. Op 12 en 13 februari kregen zij de sleutel van hun gerenoveerde woning uitgereikt.

De uitgebreide renovatie bestond onder andere uit werkzaamheden aan de buitenzijde van de woning, zoals het vervangen van kozijnen, het herstellen van voegwerk en onderhoud aan de berging. Ook de tuinafscheiding wordt nog aangepast: hier komen schermen van bamboe. Daarnaast is de binnenzijde van de woningen grondig gerenoveerd. Zo zijn de keukens, toilet en douche vervangen en is de indeling van de eerste verdieping gewijzigd om een tweede toilet boven te kunnen plaatsen. De begane grondvloer is vervangen door een geïsoleerde vloer en de zolder is geheel geïsoleerd.

Meerdere energie verbeterende maatregelen zorgen voor meer wooncomfort, sparen het milieu en verlagen de energierekening van de huurder.

In de volgende fase van de wijkvernieuwing worden acht woningen aan de Lambert Hendrikstraat en Bisschop Adelboldlaan gesloopt en vervangen door acht flexwoningen.

Daarnaast wordt de flat aan de Diderik Vijghstraat gesloopt. Op deze plek worden dertien eengezinswoningen gebouwd.

De flexwoningen hebben als kenmerk dat op de begane grond een badkamer en een slaapkamer aanwezig is.

Woningcorporatie SCW werkt in dit project samen met Stichting Buah Hati, de bewoners van de Molukse Wijk, Woonlab, van Hontem architecten en een klankbordgroep.