Eerste Buurtjuttersactie groot succes

RAVENSWAAIJ Het resultaat van de eerste Burense Buurtjuttersactie van dit jaar is 170 vuilniszakken.

Achttien verenigingen gingen enthousiast aan de slag met het opruimen van zwerfafval in 'hun' gebied. Zo ook de jongens van de E1 en B1 van voetbalvereniging BZS uit Beusichem. Deze jongens van 15 en 16 jaar waren erg onder de indruk van de hoeveelheid vuil die er langs de straten ligt. De gemeente is heel tevreden met dit resultaat en bedankt alle Buurtjutters voor hun inzet voor een schone buurt.

Buurtjutters Buren is een samenwerking tussen gemeente Buren, IVN Gelderland en Burense verenigingen. Verenigingen die zich hieraan verbinden adopteren een gebied in de buurt en ruimen dit vier keer per jaar op. Hiervoor krijgen ze een vergoeding die kan oplopen tot 1.000 euro per jaar. De gemeente zorgt voor handschoenen, knijpers en vuilniszakken, sluit een WA-en ongevallenverzekering af voor alle deelnemers en zorgt voor heldere instructies.

Er zijn nog gebieden rondom Kerk-Avezaath en op industrieterrein Doeijenburg in Maurik uit te geven voor dit zwerfafvalproject. Neem voor vragen of aanmelding contact op met

Wim Kuster via het mailadres zwerfafval@buren.nl.

Foto: Speeltuinvereniging Ravenswaaij met hun 'oogst' van de eerste Buurtjuttersactie