• Duo Belder Kimura

Duo Belder Kimura in Buren

BUREN Het Duo Belder Kimura treedt zaterdag 14 april in de St. Lambertuskerk in Buren op. Rie Kimura en Pieter Jan Belder laten de viool en de klavecimbel een dialoog aangaan in een programma met(solo)sonates en partita's van Johann Sebastiaan Bach.

Op 14 april worden vier werken gespeeld die tot de absolute top van Bachs kamermuziek behoren. Het zijn de vioolsonates voor viool met klavecimbel die behoren tot de meest inventieve uit de periode van de Barok. Naast deze werken spelen violiste Rie Kimura en klavecinist Pieter-Jan Belder delen uit de bekendere solowerken voor viool. Pieter-Jan Belder maakte een transcriptie voor klavecimbel van de iconische chaconne voor vioolsolo en Rie Kimura speelt een prelude en fuga uit de tweede sonate voor vioolsolo.


Rie Kimura studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Amsterdams Conservatorium, waar zij cum laude afstudeerde. Sinds die tijd is zij regelmatig te gast bij Muziek in Buren. Inmiddelsmaakt zij deel uit van o.a. Collegium Japan, Amsterdam Baroque Orchestra en het Orkest van de Nederlandse Bach Vereniging. Zij behaalde prijzen bij internationale vioolconcoursen. Sinds 2014 vormt zij een viool-clavecimbel/pianoforte duo met Pieter-Jan Belder.

Pieter-Jan Belder studeerde clavecimbel en blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Amsterdams Conservatorium. Hij maakte vele clavecimbel opnamen, zowel als solist als in samenwerking met dirigenten als Philippe Herreweghe, Frans Brggen en Ton Koopman. Hij is artistiek leider van ensemble Musica Amphion. In 2000 was hij winnaar van het internationale Bach Wettbewerb te Leipzig.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.muziekinburen.nl en aan de deur, voor aanvang van het concert.
Kaarten (volwassenen 20,- (t/m 18 jaar gratis). Het concert begint om 20.15 uur. De St. Lambertuskerk, Markt 4 in Buren, is om 19.45 uur geopend.