• BK-SAVETY

Dronken Lentefeest bezoeker deelt kopstoot uit aan beveiliger

KERK-AVEZAATH De afloop van het Lentefeest in Kerk-Avezaath in de nacht van vrijdag op zaterdag verliep voor een beveiliger minder prettig dan verwacht: hij kreeg een kopstoot van een dronken bezoeker, een 20-jarige Geldermalsenaar.

De beschonken bezoeker werd direct overmeesterd en aan de politie overgedragen. De man misdroeg zich na afloop van het feest. Nadat hij door de beveiligers vergeefs over zijn gedrag was aangesproken wilden ze hem van het terrein verwijderen. Een van de beveiligers moest dat bekopen met een kopstoot. De beveiliger raakte niet gewond maar deed wel aangifte.

Geen geweld getolereerd

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.