• Lingecollege

Drieling op het Lingecollege geslaagd

TIEL Bij de drieling Jan, Willem en Lucas Timmerman kon woensdag de vlag uit. De drie jongens uit Geldermalsen hebben woensdag te horen gekregen dat zij alledrie geslaagd zijn voor hun eindexamen op het RSG Lingecollege in Tiel.

Ondanks dat zij in Geldermalsen wonen, kozen zij voor een middelbare school in Tiel. Omdat ze op het Lingecollege in Tiel vanaf het tweede schooljaar konden kiezen voor het Technasium. De drie jongens zijn over het algemeen de afgelopen zes jaar met plezier naar school gegaan.

,,Op het Lingecollege zijn goede docenten aanwezig. Het zijn fijne mensen die goed les geven. Door de jaren heen bouw je een goede band met ze op. Daarnaast biedt het Lingecollege veel extra's, zoals Peer2Peer, Cambridge Englisch, Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Hierna ga ik geschiedenis in Utrecht studeren. Ik zou het fijn vinden als ik de wereld iets beter kan maken, maar ik heb nog geen concreet plan", laat Jan Timmerman weten.

Volgens Willem Timmerman was het examen goed te doen. ,,Scheikunde en Nederlands vond ik wel lastig." Willem doet ook examen op het Technasium. Het Technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo. ,,Het Technasium is wel bijzonder, bij geen enkel ander vak kan je zo aan projecten werken. Het is erg leerzaam om zo met anderen samen te werken." Willem gaat Econometrie studeren in Tilburg. ,,Ik vind wiskunde interessant en de afwisseling met economie lijkt me ik leuk."

Ook Lucas Timmerman vindt dat er goede docenten zijn op het Lingecollege. Hij weet nog niet wat hij hierna wil gaan doen en is nog bezig met het maken van plannen voor de toekomst.

TERUGBLIK De ouders van de drieling blikken terug. ,,De jongens zijn na 35 weken geboren, ze wogen ongeveer 4 pond per persoon. Het waren hele kleine, maar volgroeide jongetjes. Ze verbleven kort in couveuses voordat ze vanuit Utrecht naar het ziekenhuis in Tiel mochten. Wij vonden het een rijkdom om deze baby's groot te mogen brengen, maar het gaf ineens ook een enorme drukte. Zonder de fantastische hulp en liefde van beide families, thuiszorg, vrienden en buren, was dat een bijna niet te klaren klus geworden."

De lagere school hebben ze doorlopen in Geldermalsen. ,,Ze kozen hierna tegen de stroom in voor het Lingecollege in Tiel. Omdat ze op het Lingecollege in het tweede jaar voor Technasium konden kiezen en zij tijdens de open dag de sfeer zo fijn vonden. Deze keuze bleek goud te zijn, ze troffen fijne docenten en vrienden. Ook wij als ouders zijn blij met de school. Wij vinden het belangrijk dat het een school is met leerlingen met verschillende achtergronden, het geeft een mooie dwarsdoorsnede van de maatschappij. Kortom een school in buurt."

GROTE KERELS ,,Inmiddels wonen er grote kerels in ons kleine huis op Tuindorp in Geldermalsen. Ze eten enorm veel en dat gaat de hele dag door. Maken herrie, plagen ons, stoeien graag met pa en discussiëren tot vervelends aan toe. Daarnaast veroorzaken ze bergen was, maar ze zijn bovenal leuke jong volwassenen waar we veel van houden", vertellen Hans en Marianne Timmerman.