• Foto ter illustratie.

    Politie

Drie Tielse jongens aangehouden in langlopend onderzoek

TIEL In een langlopend onderzoek heeft de politie maandag 15 en dinsdag 16 mei drie jongens in de leeftijd van 16-17 jaar uit Tiel aangehouden op verdenking van diverse brandstichtingen, diefstallen en vernielingen (vooral in Tiel, maar ook in Eck en Wiel en Maurik).

De politie kwam de jongens op het spoor naar aanleiding van informatie uit een ander onderzoek. Vervolgens startte de politie een onderzoek naar het drietal wat maandag en dinsdag leidde tot de aanhoudingen van de Tielenaren. Ze worden ervan verdacht sinds juni 2016 meerdere brandstichtingen te hebben gepleegd. Zo werden onder andere scooters, auto's (in Tiel, Maurik en Eck en Wiel) en containers in de brand gestoken.

Ook wordt het drietal verdacht van het plegen van vernielingen van openbare eigendommen waarbij veel schade werd aangericht. Ook wordt het drietal verantwoordelijk gehouden voor diefstal van scooters en fietsen. De politie denkt het drietal aan tenminste 15 zaken te kunnen linken. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.