• Burgemeester Jan de Boer kwam Joop en Joke van Haarlem persoonlijk feliciteren.

    Neeltje van Triest

Diamant voor Joop en Joke van Haarlem

BUREN Joop en Joke van Haarlem – van Maurik waren woensdag 13 maart zestig jaar getrouwd. Ze wonen negen jaar in de nieuwbouw van de Françoise de Lanoistraat, daarvoor was het de Anna van Burenstraat en in een heel ver verleden De Kniphoek. Buren is het bruidspaar niet onbekend.

Joop: ,,Ik ben ik Erichem geboren, maar mijn ouders overleden toen ik nog jong was. Op zevenjarig leeftijd kwam ik bij een pleegmoeder in Zoelmond. Dat was een strenge tante. Daar heb ik gewoond tot ik Joke leerde kennen. Die woonde in de Kniphoek en daar hebben we twee jaren samen doorgebracht. Toch beviel het me daar niet zo, ik was blij dat we een woning kregen in de Anna van Burenstraat. De woning in de Kniphoek is later afgebroken.''

Samen kregen ze een dochter en een zoon, die op hun beurt weer zorgden voor 7 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Joop werkte bij de Veluco, later Hak Conserven. Hij draaide veel nachtdiensten en in de zomer kwam het voor dat hij veertien dagen nonstop rond 17.30 uur naar zijn werk ging en om 7 uur 's morgens weer thuis kwam. Voor Joke en de kinderen niet altijd makkelijk. Toch kijken ze met een lach terug en zijn blij met hun keurige woning in hartje Buren. De mooie boog bij de voordeur maakt het voor het stel helemaal af.