Diabetesmarkt in Eerstelijnscentrum Tiel

TIEL Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht besteed aan diabetes. Het Eerstelijns Centrum Tiel houdt vanaf 17.30 uur een speciale informatiemarkt voor mensen met diabetes.

Diabetes is een nare ziekte. Het beschadigt de bloedvaten en dat kan allerlei gevolgen hebben. Slechte ogen, aangetaste nieren, gevoelloze benen, hartproblemen." Je kunt oud worden met diabetes maar dan moet je de ziekte goed in de gaten houden", vertelt Klara de Boer, diabetesverpleegkundige van het Eerstelijns Centrum Tiel. Haar advies aan mensen met diabetes? ,,Zorg dat je weet wat diabetes inhoudt en wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen."

Het Eerstelijns Centrum Tiel houdt 14 november een informatiemarkt voor mensen met diabetes en hun familie. ,,In Tiel komt diabetes vaak voor. Ik merk dat mensen veel vragen hebben. Wat mag je wel en niet eten? Is het belangrijk om je te laten testen? Helpt het echt als je gaat sporten? Hoe voorkom je dat je last krijgt van je hart of je nieren? Mensen kunnen zelf veel doen om de ziekte in bedwang te houden. En het Eerstelijns Centrum Tiel doet er alles aan om hen daarbij te helpen."

Heel veel zorgverleners

Tijdens de informatiemarkt laten zorgverleners zien wat mensen met diabetes zelf kunnen doen. De huisarts, praktijkondersteuner, diëtiste, fysiotherapeut, optometrist, podotherapeut, pedicure, apotheek, ze beantwoorden alle vragen. Er wordt uitgelegd hoe diabetes invloed heeft op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Mensen kunnen een voetscan laten doen, een glucosemeter uitproberen en er zijn informatiefilmpjes over prettig leven met diabetes.

De informatiemarkt is van 17.30 tot 20.00 uur in het Eerstelijns Centrum Tiel, Dodewaardlaan 7 tm 13 in Tiel. Alle mensen met diabetes en hun familie zijn van harte welkom. Graag vooraf even aanmelden via de website www.ecttiel.nl in verband met de catering.