Deelnemers Parel van de Betuwe bekend

TIEL Betuwse bands en artiesten konden zich tot 1 januari aanmelden voor de 27e editie van de Parel van de Betuwe. Inmiddels is alle ingestuurde muziek beluisterd en zijn er maar liefst 14 bands geselecteerd om mee te doen aan de Parel van de Betuwe 2016.

De deelnemers van deze editie zijn:

Calaspia, een symphonic metalband uit Tiel en Geldermalsen; Robin S. Mae, een singer-songwriter uit Tiel; GreyNomad, een alternatieve rockband uit Tiel, Leerdam en Culemborg, finalist en publieksprijswinnaar 2015; Bandit Square, een rock/metalband uit Leerdam; INCOMPLETE, een alternatieve rockband uit Tiel; herohands, een Nederlandstalige popband uit Wadenoijen; 24-7 JuncTion, een alternatieve poprockband uit Leerdam; Quicksilver Fridays, een rockband uit Opheusden; Fuzzball Jr, een rockband uit Elst; Myrl's Mosaïc, een soulband uit Tiel en Herveld; Spool, een rockband uit Leerdam; Ice Cream and the Melon, een indierockband uit Tiel; DEPOSIT, een hardcoreband uit Tiel en Geldermalsen; The CashewNuts, een bluesrockband uit Culemborg.

De Parel van de Betuwe gaat van start met de Kick-off op 6 februari in Twentietoe in Tiel. Zoals elk jaar zullen er weer diverse workshops gegeven worden aan de deelnemende bands. Na de workshops zijn er optredens van Blackstroke en Why We Fight.

Blackstroke won vorig jaar de Parel van de Betuwe met hun alternative metal en speelde op het McBlossompodium op Appelpop 2015. Why We Fight won in 2012 de Parel van de Betuwe. Inmiddels is de hardcoreband opgeheven, maar voor de Kick-off geven ze nog een eenmalige reünieshow.

De voorrondes van de Parel van de Betuwe vinden dit jaar weer in een weekend in maart plaats. Tijdens deze voorrondes gaan de bands de muzikale strijd aan om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag 16 april in Twentietoe te Tiel gepresenteerd wordt. Ook is er dit jaar weer het onderdeel de 'Gouden Koffer', waarbij bands worden aangemoedigd om tijdens de voorrondes een zo creatief en origineel mogelijke cover te spelen van een band of artiest; dit jaar Justin Timberlake. Dit onderdeel staat los van de strijd om een finaleplaats en de beste cover wint een goedgevulde koffer.

Info: www.parelvandebetuwe.nl