• archief BDUmedia

De Schone Avond4daagse Tiel

TIEL Oosthonk Sportief houdt in samenwerking met zwerfafvalorganisatie Tiel Tip Top de 'Schone Avond4daagse Tiel' vanuit Het Oosthonk. De Schone Avond4daagse vindt plaats vanaf 20 mei en sluit vrijdag vrijdag 24 mei feestelijk af.

Oosthonk Sportief richt zich op een brede doelgroep. ,,De laatste jaren richt de Avond4daagse alleen op basisscholen, maar wij als Oosthonk Sportief willen die traditie doorbreken en de avond4daagse toegankelijk maken voor iedereen die wil deelnemen. Of je nu jong of oud bent, beperkt of niet beperkt, ziek of gezond, bewegen is goed voor iedereen", zegt Linda de Vree, voorzitter van Oosthonk Sportief. ,Wij stellen ons ook ten doel dat iedereen kan deelnemen en houden de deelnamekosten laag. Deelnemers betalen voor de avondvierdaagse 4 euro, hiervoor krijgen ze een diploma en medaille. Begeleiders (van kinderen), die geen medaille willen of hoeven, kunnen gratis meewandelen. Ook voor hen is er iets te eten en drinken op de pauzeplekken.”

,,Met de Schone Avond4daagse zullen we net zo als vorig jaar de route schoner achterlaten dan we hem aantreffen. Gewapend met prikstokken en vuilniszakken zullen we tijdens het wandelen gelijk de omgeving een stukje schoner maken. Ook zullen we zorgen dat op de pauzeplekken iedereen wordt voorzien van drinken en iets lekkers, én een vuilnisbak om het afval in weg te gooien”, zegt Bart van de Berg – van der Stam van Tiel Tip Top. ,,Dit alles natuurlijk in het kader van opschonen belonen.”

De gemeente en de wandelbond zijn erg enthousiast. Ook hebben we weer vrijwilligers bereid gevonden om met de organisatie mee te helpen en de Schone Avond4daagse Tiel tot een succes te maken. De intocht zal dit jaar op Het Kalverbos plaatsvinden en hoe dat er uit gaat zien blijft nog een verrassing maar het belooft een groot feest worden.

Wandelavonden: 20, 21, 23 en 24 mei, vertrektijd: 18:00 uur vanaf Wijkcentrum Het Oosthonk. Kosten: € 4,00 (met medaille en diploma), begeleider van kinderen: gratis (zonder medaille).

Inschrijven: www.oosthonktiel.nl/avond4daagse2019-aanmelden/