• Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest

De lampjes mogen weer aan

Neeltje van Triest

@neeltjevt

Maandagmiddag stroomde het restaurant van Ziekenhuis rivierenland vol. Leden van de Burense corsoclub, Roparunners, sponsoren en anderen kwamen op de officiële start van de actie af. Fred Foeken sprak namens de initiatiefnemers en stond stil bij het doel. ,,Iedereen die hier is heeft in zijn hoofd wel een familielid of vriend met deze vreselijke ziekte. Het kan ons allemaal raken.''

Daarmee zette hij de toon en maakte hij direct duidelijk waarom die 17 duizend lichtjes in de snavelvis toch echt wel aan moesten. De opbrengt van de lampjesactie gaat in eerste instantie naar enkele duidelijke projecten voor mannen met prostaat en vrouwen met borstkanker.

 

Na zijn toespraak en de officiële eerste donatie door Ziekenhuis Rivierenland toog het gezelschap naar buiten. Daar bleek in eerste instantie de vis niet helemaal mee te werken, want op het afgesproken sein kreeg lasser Bertus van Corsoclub Buren de lampjes niet aan. Na een technische inspectie bleek de stekker niet in het stopcontact te zitten. Bij een tweede poging ging het wel goed en was de actie gestart. Het aantal lampjes zal na verwachting de eerstkomende tijd alleen nog maar verder uitbreiden.

 

Iedereen die dat wil kan een strookje uit deze krant invullen en in een van de inlevertonnen in de hal van het ziekenhuis deponeren. Opsturen zonder postzegel is ook mogelijk.

 

Meer informatie over deze actie staat op www.vriendenvanzrt.nl