• Weerman Piet Paulusma op bezoek in de kersenboomgaard in Wadenoijen.

    Rene van IJzendoorn
  • I]Iri] Is
  • Betuwse kersen zijn het lekkerst.

    Rene van IJzendoorn

De eerste Betuwe kersen gaan het land in

WADENOIJEN Afgelopen week zijn de eerste ladingen Betuwse kersen aan verschillende supermarkten geleverd. Hiermee gaat ook de winactie van de Betuwe Kers officieel van start. Deelnemers maken kans op een seizoensarrangement bij Van der Valk Hotel Tiel. In het weekend van 6 en 7 juli is het groot feest: de Betuwse Open Kersendagen. Voorafgaand aan dit weekend, vrijdag 5 juli, komt weerman Piet Paulusma op bezoek in de kersenboomgaard.

Het eerste kistje Betuwse kersen werd op 4 juni overhandigd aan burgemeester Hans Beenakker en dat was het startschot voor de eerste kersenverkoop in de Betuwe. Vanaf deze week trekken de Betuwse kersen het hele land in. Supermarkten Hoogvliet, DekaMarkt, Dirk van den Broek en Aldi hebben allen hun eerste lading kersen ontvangen. Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen, worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal van deze supermarkten.


WINACTIE De promotie wordt bij de supermarkten van Hoogvliet ondersteund met een aantal prachtige prijzen die consumenten kunnen winnen. Betuwe Kers verloot vijf seizoensarrangementen bij Van der Valk Hotel Tiel. Dit arrangement bestaat uit:

  • Twee overnachtingen, inclusief driegangen keuzediner en ontbijt bij Van der Valk Hotel Tiel
  • Twee toegangskaarten voor het Flipje & Streekmuseum in Tiel
  • Twee toegangskaarten voor het Fruitcorso in Tiel op 21 september

Consumenten kunnen kans maken op de prijs door op de website van de Betuwe Kers de actiecode in te voeren die op de verpakking staat. De prijswinnaars ontvangen hun prijs tijdens het Fruitcorso in Tiel, op zaterdag 21 september.

De consumenten die hun kersen in de Betuwe kopen bij boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel) kunnen ook meedoen aan de winactie. Naast kersen wordt hier ook ander zacht fruit en diverse streekproducten verkocht. Daarnaast kan een kijkje worden genomen de boomgaard. Ook kunnen belangstellenden zelf kersen plukken. Dit laatste is mogelijk van 9.00 tot 19.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

OPEN KERSENDAGEN In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juli pakt de Betuwe Kers echt uit. Dan is het twee dagen lang groot feest in de boomgaard in Wadenoijen tijdens de Betuwse Open Kersendagen. Kom kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard, een wedstrijdje kersenpitspugen houden of bezoek de vele kraampjes op de streekmarkt. De toegang tot het terrein is gratis.

Diverse bekende artiesten en zangkoren zorgen tijdens het weekend voor muzikale gezelligheid. De Country Sisters treden zaterdag en zondag op, evenals zanger Ronald Berkt. De Dikdakkers maken op zondag er een groot feest van. Daarnaast zijn Flipje en de Kersenprinsessen het gehele weekend aanwezig.

PIET PAULUSMA De meest bekende weerman van Nederland, Piet Paulusma, bezoekt vrijdagmiddag 5 juli, de kersenboomgaard in Wadenoijen om alvast een voorproefje te komen nemen op de Betuwse Open Kersendagen. Vanuit de kersenboomgaard D'n Kerwewaerdt zal hij 'live' verslag doen van de weersverwachting. Aan het eind van de middag, tussen 17.00 en 18.00 uur, komen de laatste weergegevens binnen, waarna Piet Paulusma het weerbericht ter plaatse opneemt in de kersenboomgaard. Dit wordt in de avond uitgezonden op SBS6, rondom het programma Hart van Nederland.

Boomgaard D'n Kerkewaerdt, Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen, splitsing Overlaat/Lingedijk 129A, Wadenoijen.
Info: www.betuwekers.nl, facebook.com/betuwekers, twitter.com/betuwekers