• De corsowagen van Maurik in 2008.

    Foto: Redactie

Corsoclub Maurik viert gouden jubileum

MAURIK Corsoclub Maurik viert zaterdag 6 juni haar 50-jarig bestaan met een receptie in het scoutinggebouw op sportpark Maurik-oost. Voor de vereniging is het niet altijd gemakkelijk geweest de ploeg op sterkte te krijgen. Toch hebben ze slechts vijf keer een corso overgeslagen. Maurik deed vanaf het begin mee aan het Fruitcorso en behaalde in 1982 voor het eerst een zege met Het Aardse Leven van ontwerper Cees van Tuil. Precies twintig jaar later deed Maurik weer van zich spreken met Dance van Machiel Bekker en Stefan Mast, een vernieuwende wagen met dansers.

Voorzitter Mary Gerritsen is drie jaar voorzitter en hoopt elk jaar dat er weer voldoende vrijwilligers komen om een wagen te bouwen in de hal op Doejenburg: ,,We hebben niet zo'n grote ploeg, maar het lukt toch elke keer weer. En we zijn ook elk jaar weer blij dat we in de loods mogen bouwen op het bedrijventerrein. Het is wel een beetje ver weg van het dorp, maar we zijn al blij met een onderkomen. We zijn elke dinsdag- en donderdagavond al bezig met een groepje. Vrijwilligers zijn van harte welkom.''

Het ontwerp van de 50e wagen is van Wilco van Schaik en heet Scarecrows (vogelverschrikkers). De receptie op zaterdag begint om 15.00 uur. Scoutinggebouw, ingang voetbalvereniging MEC in Maurik.

Het Fruitcorso op zaterdag 19 september is gratis toegankelijk. Tribunekaarten zijn te verkrijgen via www.fruitcorso.nl

Label:

Fruitcorso