• Gemeente Tiel

Corry van Rhee-Oud Ammerveld dient ontslag in als wethouder Tiel

TIEL Wethouder Corry van Rhee-Oud Ammerveld heeft haar ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Tiel. Op grond van de gemeentewet gaat het ontslag uiterlijk 19 juni aanstaande in of zoveel eerder als een opvolger is benoemd. Met ingang van 19 juni is Van Rhee-Oud Ammerveld benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente West Maas en Waal.

Na bijna acht jaar wethouder te zijn geweest en daarvoor acht jaar raadslid, waarvan vier jaar fractievoorzitter, verlaat Corry van Rhee-Oud Ammerveld de Tielse politiek. In de periode als wethouder heeft zij zich als portefeuillehouder economische zaken sterk gemaakt voor de ontwikkeling van de bedrijventerreinen en versterking van de Tielse binnenstad. De komst van H&M naar Tiel is mede aan haar inzet te danken. Nauw betrokken was zij bij de fusie van de voormalige sociale dienst en Lander. Hierdoor zijn werkplaatsen behouden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens haar wethouderschap heeft de wethouder zich ingezet voor een nauwere verbinding tussen bedrijfsleven en onderwijs, waardoor vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afgestemd kunnen gaan worden.

Als voorzitter is zij o.a. actief (geweest) bij de stuurgroep Logistieke Hotspot Rivierenland, Industrieschap Medel, Werkzaak en Lander. De afgelopen periode was Van Rhee-Oud Ammerveld als wethouder verder onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, waterbeleid, monumentenzorg en archeologie en was zij wijkwethouder Kapel Avezaath en Tiel-Centrum.

Wie de opvolger wordt van Van Rhee-Oud Ammerveld is nog niet bekend. De gemeenteraadsfractie van de PvdA draagt binnenkort een opvolger aan.