• 'BROOS' is op 24 januari te zien in de Agnietenhof in Tiel

    Raymond de Vries
  • 'BROOS' is op 24 januari te zien in de Agnietenhof in Tiel

    Raymond de Vries
  • 'BROOS' is op 24 januari te zien in de Agnietenhof in Tiel

    Raymond de Vries

Conny Janssen Danst in Tiel met nieuwe, persoonlijke voorstelling BROOS

TIEL Conny Janssen Danst is donderdag 24 januari in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof te zien met de nieuwe avondvullende dansvoorstelling 'BROOS'. Een sprankelende, fysieke productie over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Naast een groot ensemble van vijftien dansers werkt choreografe Conny Janssen samen met muzikante en zangeres Maartje Teussink, die zorgt voor livemuziek.

Na de remake van 'INSIDE OUT' (2018) is 'BROOS' de nieuwste theatervoorstelling van Conny Janssen die te zien is in de Agnietenhof. 'BROOS' verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijk werk voor de Rotterdamse choreografe, want haar moeder – waar zij al jaren voor zorgt, en die ze 'brozer en brozer' ziet worden – is een inspiratiebron voor het stuk.


KWETSBAARHEID Conny ziet kwetsbaarheid echter niet alleen in ouderdom. Ze zegt hierover: ,,Baby's, kleuters, pubers, jonge ouders: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dat bijvoorbeeld zij – mijn moeder – als jong meisje ook haar eerste verliefdheid voelde, haar eerste verdriet, haar dromen had en haar gekkigheid. Soms zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren. Met de dansers onderzoek ik de specifieke fysiek van al die verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in 'BROOS' de hartenklop van diverse momenten in tijd."

Om 19.00 uur wordt de voorstelling ingeleid en wordt er meer achtergrondinformatie gegeven.


LIVEMUZIEK Maartje Teussink is in deze voorstelling met nieuw gecomponeerd werk live te horen. Teussink creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Conny Janssen Danst – 'BROOS' | donderdag 24 januari, 20.00 uur | Inleiding: 19.00 uur | Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof | Meer informatie en tickets: www.agnietenhof.nl of kassa: St. Agnietenstraat 2, Tiel, 0344 67 35 00 | Tickets zijn ook verkrijgbaar via de balie in Zinder: Rechtbankstraat 1, Tiel (alleen PIN).